Descoperă Olivcup, noul pahar reutilizabil Olivo Coffee Roasters

ECO-MANIFEST

Nu multă lume știe, dar anul 2018 a marcat o aniversare oarecum infamă: 30 de ani de la nașterea paharului de carton, de unică folosință. În aceste trei decenii, estimăm că peste 3 trilioane dintre ele au sfârșit în gropile de gunoi. În caz că vă întrebați, cifrele arată cam așa: 3.000.000.000.000.

Durata medie de viață a paharului de carton de unică folosință este mai mică de 10 minute, cam cât să-ți bei cafeaua de dimineață de la localul tău preferat și până la birou. Paharele de carton conțin și plastic și, din acest motiv, mai puțin de 1% dintre ele sunt reciclate.

”Cu o floare nu se face primăvară” spune un cunoscut proverb, așa că este de datoria fiecăruia dintre noi să fim parte din schimbare. Noi, cei de la Olivo Coffee Roasters, ne alăturăm mișcării globale de conștientizare a risipei de ambalaje și te încurajăm și pe tine să o faci! 

 

REFILL FOR A BETTER FUTURE. Economisești 1 leu la orice băutură to go în paharul tău reutilizabil.

Începând de astăzi, la Olivo Coffee.You.Go Kiosk (Bulevardul Eroilor, Nr. 7, Cluj-Napoca), îți facem cadou 1 leu la orice băutură to-go, dacă vii cu paharul tău reutilizabil. De fiecare dată. Trebuie doar să ai paharul la tine și să îl anunți pe barista de serviciu că vrei să îl folosești.

Nu ai paharul tău? Ne-am gândit și la asta și îți dăm o mână de ajutor.

Lansăm în premieră noul nostru pahar reutilizabil, Olivcup! 

 

CHOOSE THE SMART WAY TO DRINK YOUR COFFEE. Fiecare pahar reutilizabil Olivo Coffee Roasters îți aduce 3 cafele cadou.

Realizat din fibre naturale - amidon de porumb și rășini (M-F) - Olivcup nu conține BPA, BPS sau ftalați. Astfel poți să ai certitudinea că bei dintr-un produs natural, făcut din una dintre cele mai sustenabile resurse ale planetei - fibră de bambus natural organică, ce se regenerează rapid. 

Capacul și manșonul sunt din silicon mat, aprobat pentru industria alimentară, nu conțin latex și sunt concepute special pentru băuturi fierbinți. Capacul este prevăzut cu un sigiliu, astfel că paharul este numai bun de luat cu tine, oriunde ai merge. Întreg produsul (pahar, capac și manșon) poate fi curățat fără probleme în mașina de spălat vase și ar trebui să dureze ani și ani, dacă ai grijă de el. 

Olivcup este disponibil online aici sau la Olivo Coffee.You.Go Kiosk, pe Bulevardul Eroilor, Nr.7, Cluj-Napoca. În plus, fiecare pahar reutilizabil Olivo Coffee Roasters vine cu 3 vouchere cadou*, pe care poți să le folosești la chioșcul nostru pentru a-ți lua cafeaua preferată. În Olivcup, desigur! :) 

*oferta este valabilă pentru Olivcup-urile achiziționate de la Olivo Coffee.You.Go Kiosk, pe Bd. Eroilor, Nr.7, Cluj-Napoca.

 

DE CE SĂ ALEGI OLIVCUP

 1. Contribuie la reducerea cantității zilnice de deșeuri
 2. Reutilizabil pe termen nedefinit, dacă ai grijă de el
 3. Fibre organice de bambus natural
 4. Provenit din resurse care se regenerează rapid
 5. Fără gust sau miros neplăcut după utilizare
 6. Biodegradabil
 7. Capac cu sigiliu, pentru ca băutura să nu se verse
 8. Design modern și simpatic
 9. Poate fi curățat în mașina de spălat vase
 10. Nu conține BPA sau ftalați

9 MOTIVE SĂ RENUNȚI LA PAHARELE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

 1. Paharele din carton de unică folosință conțin în proporție de 5% plastic poliuretan, astfel că sunt extrem de rare cazurile în care aceste pahare sunt reciclate
 2. Anual sunt fabricate o jumătate de trilion de pahare de unică folosință, adică peste 70 de pahare pentru fiecare locuitor al planetei.
 3. Majoritatea plasticului folosit azi în lume este pentru produse de unică folosință
 4. 4 miliarde de copaci sau 35% din totalul copacilor tăiați sunt destinați industriei de papetărie
 5. O tonă de hârtie consumă, în procesul de fabricare, 98 de tone de resurse 
 6. La nivel global, consumăm aproape 300 de milioane de tone de hârtie; majoritatea provine din copaci virgini.
 7. Doar o cantitate foarte mică de hârtie reciclată este utilizată în fabricarea paharelor de carton, din cauza riscurilor pentru sănătate.
 8. 70% din hârtia planetei provine din despăduriri, și nu din plantații sau reciclare
 9. Cantitatea de deșeuri pe care o producem a crescut mai mult decât înzecit în ultimii 20 de ani, de la 40 de kg la 560 kg / persoană / an.