Coffee Summer Specials - Part II

7 băuturi răcoritoare pentru zile caniculare

În zilele fierbinți de vară ai face orice ca să te răcorești puțin. Căldura te moleșește teribil și, pentru că probabil nu ai în ficare zi o piscină la îndemână, avem un remediu rapid și sigur: gheață. Multă, multă gheață. Sau și mai bine: cafea cu gheață.

I-am provocat pe prietenii noștri de la Bujole, Olivo și chioșcul Olivo Coffee.You.Go să dea frâu liber imaginației și să creeze câteva băuturi potrivite pentru perioada verii, în care vedeta să fie cafeaua. Am fost foarte plăcut surprinși de creativitatea și ideile lor, iar ceea ce a ieșit vă dezvăluim mai jos. Florale sau fructate, mai mult sau mai puțin alcoolizate, descoperă cele 7 băuturi, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, și savurează-le din mers, pe un șezlong sau chiar la tine acasă.

Într-un articol anterior ți-am prezentat primele 4 băuturi, iar acum ți le prezentăm și pe celălalte 3.

Vineri – French Mystery – rețeta lui Flaviu, Bujole

- cold brew 50 ml
- lichior Chambord 20 ml
- bitter portocale 15 ml
- suc de lămâie 10 ml
- sirop de zahăr 10 ml

Cu un gust inconfundabil de zmeură neagră, lichiorul Chambord este inspirat din băutura preparată original în Franța, pe Valea Loarei, încă de la sfârșitul anilor 1600. Povestea spune că însuși regele Louis al XIV-lea și l-a dorit în mod deosebit la curtea regală după ce l-a descoperit într-o vizită la Castelul Chambord.
Prin inspirația franceză, cocktailul propus de Flaviu reprezintă în esența lui spiritul Bujole. Fiind răcoritor și primăvăratic, aroma de cold brew este foarte bine evidențiată, iar aftertaste-ul de zmeură amintește de bomboanele cu fructe ale copilăriei.

 

Sâmbătă – Spice Cold Irish – rețeta lui Csabi, Olivo Caffe

Csabi este unul dintre cei mai serioși barista pe care îi cunoaștem, dar asta nu îl împiedică să inoveze, ba dimpotrivă, este mereu deschis noilor idei și propuneri. Pasionat de latte art, este atât de concentrat, încât avem de multe ori impresia că s-a detașat de timp și spațiu undeva în propriul univers al micilor opere de artă.
O clasică băutură cu alcool i-a servit drept inspirație pentru rețeta propusă. Populara Irish Coffee a fost reinterpretată într-o băutură de vară fresh, perfectă pentru a fi savurată undeva pe o plajă, la răsărit. Oriunde te-ai afla, fii sigur că vei avea parte de un adevărat boost de energie, cold brew-ul având și cel mai mare conținut de cafeină, dintre toate tipurile de cafea la filtru.

 

Duminică – Sunday Morning – rețeta lui Mihai, Olivo Caffe

La început, jobul de barista a fost pentru Mihai o simplă ocupație pe timp de vară. Aceasta s-a transformat însă rapid într-o adevărată pasiune, care l-a molipsit ca un microb. Este fascinat de cafea, pe care o apreciază pentru versatilitatea ei. Motivația o regăsește zi de zi în plăcerea de a experimenta și de a afla lucruri noi despre cafea.
Inspirația pentru rețeta propusă i-a venit pe moment, din dorința de a crea o băutură reprezentativă pentru Olivo Caffe. Aroma espresso-ului este completată de un gust surprinzător: triplu sec și un hint de portocală. Rezultatul? Un gust răcoritor, perfect pentru a fi savurat într-o zi relaxantă de duminică, fără planuri și fără responsabilități.