Coffee Summer Specials - Part I

7 băuturi răcoritoare pentru zile caniculare

În zilele fierbinți de vară ai face orice ca să te răcorești puțin. Căldura te moleșește teribil și, pentru că probabil nu ai în ficare zi o piscină la îndemână, avem un remediu rapid și sigur: gheață. Multă, multă gheață. Sau și mai bine: cafea cu gheață.

I-am provocat pe prietenii noștri de la Bujole, Olivo și chioșcul Olivo Coffee.You.Go să dea frâu liber imaginației și să creeze câteva băuturi potrivite pentru perioada verii, în care vedeta să fie cafeaua. Am fost foarte plăcut surprinși de creativitatea și ideile lor, iar ceea ce a ieșit vă dezvăluim mai jos. Florale sau fructate, mai mult sau mai puțin alcoolizate, descoperă cele 7 băuturi, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, și savurează-le din mers, pe un șezlong sau chiar la tine acasă.

Azi îți prezzentăm primele 4 băuturi, urmând ca în articolul viitor să ți le prezentăm și pe celălalte 3.

Luni - Garden Dream - rețeta lui Iulian, Kiosk Olivo Coffee.You.Go
- cold brew 80 ml
- sirop flori soc 20 ml
- pulpă de merișoare 20 ml
- sirop cireșe 10 ml
- apă tonică 40 ml

Cu siguranță îl cunoști pe Iulian, cel care împarte cafea și zâmbete la Chioșcul Olivo Coffee.You.Go. Pasiunea, talentul și buna sa dispoziție l-au făcut să câștige mulți fani de-a lungul timpului, și mai ales fane :). Dacă încă nu i-ai făcut o vizită, nu mai sta pe gânduri! Oprește-te pe la chioșcul Olivo de pe Bd. Eroilor, Nr. 7 și încarcă-te cu bună dispoziție!

Inspirație pentru rețeta propusă de el a fost cold brew tonic, o băutură cu care te poți juca foarte mult, făcând-o mai completă, mai complexă. Aromele sale fructate amintesc de o grădină parfumată, în care ai vrea să te pierzi ore în șir, savurând fiecare pas și fiecare înghițitură. Îndrăznește să visezi!

Marți - Almond Delight - rețeta lui Alex, Kiosk Olivo Coffee.You.Go
- cold brew 50 ml
- lapte migdale 150 ml
- sirop migdale 10 ml
- garnish 2 g migdale măcinate
- frișcă montată 80 ml

Alex își începe fiecare zi cu un cold brew ”on the rocks”, băutură care îi oferă instantaneu o stare de bine. Îi place munca de barista, pentru că îi oferă șansa de a le împărtăși oaspeților energia pozitivă oferită de o cafea preparată corect.

Cu gândul la cei care calcă pragul chioșcului Olivo Coffee.You.Go a creat și rețeta din această vară: o băutură-desert, perfectă pentru o după masă răcoroasă sau un răsfăț dulce în pauza de la birou. Aroma plăcută a migdalelor și textura catifelată vor fi un bun pretext pentru a crește frecvența momentelor de răgaz. Fără regrete!

Miercuri - Heaven Brew - rețeta lui Flaviu, Bujole
- cold brew 50 ml
- lichior Frangelico 20 ml
- suc de lime 15 ml
- sirop miere 15 ml
- lichior Baileys 20 ml

Dacă ai fost la Bujole, cu siguranță ai fost întâmpinat cel puțin o dată de zâmbetul fermecător al lui Flaviu. Pasionat de cafea și extrem de dedicat, lui Flaviu îi place să creeze noi băuturi și să iasă din zona de confort. El este ”tipul amuzant” din echipa de barista de la Bujole, fiind mereu relaxat și pregătit să te binedispună.

În spiritul primitor al Bujole, amintind de sufrageria celui mai bun prieten, se remarcă un ”brew made in Heaven”.  Fiecare înghițitură din băutura propusă de Flaviu amintește de căldura unui chai latte, îți induce o stare de confort  și relaxare, un sentiment plăcut și cosy. Pentru un efect garantat, nu uita să ții ceașca cu ambele mâini.

Joi - Exotic Rendez Vous - rețeta lui Flaviu, Bujole
- cold brew 50 ml
- gin 30 ml
- piure de ananas 30 ml
- sirop de zahăr 15 ml

Iată o băutură care scoate din plin la iveală caracterul puternic al cafelei cold brew. Perfect echilibrată, cu un aer exotic, ne-a fost greu să ne oprim la un singur pahar.  

Inspirația lui Flaviu pentru acest cocktail pregătit prin metoda shake & strain este o seară călduroasă de vară, răcorită de prospețimea cold brew. Ginul este cel care dă tăria acestei băuturi fructate, în timp ce piureul de ananas te transpune undeva departe de cotidian, pe o insulă exotică. Îndrăznește să te lași cucerit!