Cum să îți iei doza zilnică de inspirație, pe lângă cea de cafeină

Despre Mihail

Mihail Onaca este unul dintre cei mai urmăriți Instagrammeri de la noi. Un om frumos pasionat de fotografie, care ne oferă doza zilnică de inspirație, prin imagini uneori vibrante, alteori nostalgice, dar care debordează mereu de creativitate.

Dacă nu îl urmărești încă pe Mihail, atunci cu siguranță ar trebui să o faci. Contul său oficial este www.instagram.com/mihailonaca . Până atunci, te invităm să îl cunoști pe Mihail prin interviul din această pagină.

1. Spune-ne puțin despre începuturile tale pe Instagram.

Mi-am făcut contul în anul 2012, fără să mă gândesc că îl voi folosi prea mult. Uploadam poze foarte rar. Nu prea înțelegeam care e rostul, vedeam peste tot poze suprasaturate cu mâncare nu prea arătoasă și nu mă atragea deloc. La un moment dat am început să fac poze cu telefonul doar ca să le trec prin filtrele Instagram-ului, din curiozitate. Mi s-a părut amuzant și am continuat. Încetul cu încetul m-a prins, trebuie să recunosc. Acum nu prea îmi imaginez lucrurile fără aplicația aceasta.

2. Ești unul dintre cele mai celebre conturi de Instagram din Cluj, chiar și din România. Când ți-ai dat seama că nu mai dețineai un cont obișnuit, ci unul celebru?

Contul meu de Instagram e locul meu de refugiu, "colțișorul" în care pot să mă manifest liber și să împărtășesc cu ceilalți modul în care văd eu lumea. Postez lucrurile care îmi plac, cu care rezonez în mod special. Nu știu dacă sunt neapărat celebru, însă am ajuns la un număr mare de urmăritori în momentul în care am primit un e-mail semnat de Instagram prin care eram informat că am fost adăugat pe ''Suggested Users List", un loc în care câteva conturi alese de Instagram devin vizibile la nivel global. În aprilie 2015 am mai primit un e-mail din partea lor, prin care am fost rugat să răspund la câteva întrebări, urmând să se facă o postare despre mine și Cluj-Napoca pe toate rețelele lor de socializare.

3. Ce aparat folosești pentru pozele cu mii de likeuri pe care le ai?

O mare parte din fotografii sunt realizate cu un iPhone 5C. Cele mai recente sunt realizate cu un iPhone 6.

4. Folosești și alte programe de editare? Care?

Folosesc VSCO Cam, o aplicație care oferă un număr agreabil de filtre și funcții pentru îmbunătățrirea imaginilor.

5. Fotografiezi zilnic, după un anumit program sau când te ”împiedici” de un cadru bun?

Nu am neaparat o regulă după care funcționez . Fotografiez orice mă atrage, tot ce îmi transmite ceva. Îmi place să ies dimineața sau seara. Încerc să evit momentele în care e lumina foarte puternică sau foarte slabă. Imi plac atât momentele spontane, cât și cele plănuite. Cred că sunt destul de flexibil.

6. Acum ești instagrammer de profesie sau este încă un hobby?

Sunt instagrammer și asta îmi ocupă tot timpul! :)

7. Instagramul îți consumă mult timp în online sau te ”obligă” să îți păstrezi simțurile acute pentru a găsi următorul cadru în offline?

E o aplicație care te ține conectat, într-adevăr. Petrec mult timp în 'online', vorbind cu oamenii cu interese comune, schimbând idei. Pe unii dintre ei am reușit să îi cunosc și în 'offline'. Acesta e unul dintre aspectele care imi plac cel mai mult când vine vorba de Instagram. Am cunoscut oameni extraordinari venind din diferite părți ale lumii, iar cu majoritatea păstrez legătura. S-au schimbat multe lucruri în viața mea datorită acestei aplicații, iar viața mea atât în ”online”, cât și în ”offline” merge spre bine, așa simt.

8. Care este poza ta preferată?

Greu de ales! Cred că totuși https://www.instagram.com/p/1daji0M6dP

[caption id="attachment_1386" align="aligncenter" width="640"]Sursă foto: Instagram Mihail Onaca Sursă foto: Instagram Mihail Onaca[/caption]

9. Dacă te uiți acum de jur-împrejur în Olivo, câte unghiuri bune de de pozat vezi?

Totul depinde de moment și inspirație, însă sunt sigur că în locurile frumoase sunt nenumărate unghiuri bune care așteaptă să fie descoperite!