Life in a daily cup!

De multe ori am impresia că trăim într-o lume hiper ocupată, în care e foarte ușor să ne pierdem. Adevărul este că suntem pe pilot automat în cea mai mare parte a zilei, iar asta în fiecare zi. Trecem prin viață în acest fel, spre o destinație necunoscută, iar de multe ori nu ne amintim călătoria și nu reușim să observăm frumusețea vieții.

Pe pilot automat avem tendința de a ne pierde în ”a face” lucruri, astfel încât facem constant eforturi foarte mari și ne luptăm cu ”a face” și ”a avea”, în loc să trăim cu adevărat. Ajungem să nu mai fim prezenți în viața noastră, ca și cum ni s-ar fi dat mai multe pe care să le trăim. Mintea noastră rătăcește în mod obișnuit departe de momentul prezent, ne trezim prinși în gânduri despre trecut sau despre ce va fi și ce vom face mâine. Cu alte cuvinte, suntem foarte rar pe deplin prezenți în acest moment.

”You can’t escape death and taxes” spune șarmantul Brad Pitt în ”Întâlnire cu Joe Black”, însă refuz să cred că ne-am născut doar să muncim și să plătim taxe. Trebuie să fie mai mult de atât! Cred că trebuie să ne bucurăm de toate lucrurile bune și minunate pe care Dumnezeu ni le-a dăruit, de oamenii frumoși care ne înconjoară. Eu știu sigur că viața înseamnă mult mai mult și fac în fiecare zi tot posibilul să mă bucur de tot ce primesc, iar o cafea bună, aromată, este întotdeauna un prilej de a savura, de a te bucura de clipa prezentă.

Recunosc, uneori mă lupt și o cert pe prietena mea, procrastinarea, care își face loc pe nesimțite în viața mea și încearcă să mă convingă de faptul că fericirea poate fi trăită mai târziu, în niciun caz ”acum”. Probabil la fel ca pentru mulți dintre noi, procrastinarea mea se manifestă prin lungi căutări internautice, în amânarea inevitabilului. Partea bună este că una dintre aceste căutări m-a adus față în față cu o povață care mi-a plăcut mult și pe care am ales să v-o împărtășesc:

Cred că fiecare suntem responsabili de propria ceașcă. Unii o beau pe repede-nainte, grăbiți și trec prin viață pe “fast forward”, fără să se bucure de ceea ce viața are să le ofere. Alții o beau încet, savurează fiecare înghițitură, ca să o simtă, ei trăiesc fiecare moment, fiecare clipă pentru a nu-i scăpa aroma, pentru a-i simți parfumul până în adâncul inimii. Dacă se întâmplă să o bem prea repede, riscăm să ne ardem și nu trăim deloc experiența a ceea ce se cheamă Viață.

Ajungem la ultima înghițitură și realizăm că anii au trecut într-o secundă, că încheiem această experiență care trebuia să fie una plăcută. Ai vrea să poți să prelungești momentul încă un pic sau, de ce nu, să poți să mai primești o ceașcă, plină, dacă se poate. Haideți așadar să ne bucurăm de aroma intensă de cafea, cât timp avem în propriile mâini ceașca asta, să o savurăm până la ultima înghițitură!

Despre Antoaneta:
Soție și mamă de gemeni :), Antoaneta iubește să gătească, să citească și să cunoască oameni. Nu suportă rutina, drept urmare curiozitatea și noutatea sunt modul ei de viață. Preferă schimbările, stimulările permanente, noile experiențe. Desenul este noua ei pasiune. Se bucură cu optimism de tot ceea ce viața îi oferă zi de zi, clipă de clipă.