Artichoke Coffee - Cafeneaua cu nume simpatic și o poveste pe măsură

Cafeaua are parcă alt gust atunci când o savurezi în cafeneaua ta preferată. Dincolo de aromă, profil de cupping, cremă, corpolență și alți parametri tehnici, ai parte de o experiență, oferită de oamenii pe care îi întâlnești, atmosfera locului, zâmbetul barista-ului și alte nenumărate mici detalii care fac din coffee shop-ul tău preferat un loc în care să te regăsești cu drag.

Noi cei de la Prăjitoria de Cafea Olivo susținem cafenelele cu personalitate, care fac parte din noul val și care aduc o gură de aer proaspăt în peisajul cafenelelor de specialitate. Astfel, începând cu această ediție The Daily Cup, în fiecare număr vom da cuvântul unor oameni pasionați, a căror dragoste pentru cafea a dat naștere unor locuri fascinante, în care riști să te pierzi cu orele savurând o ceașcă aromată.

Un astfel de loc este Artichoke Coffee Shop din București, o cafenea cu un nume simpatic și o poveste interesantă. Creat de Diana și Alex, doi tineri iubitori de cafea, artizanat și frumos, Artichoke promite să devină în scurt timp un nucleu pentru creativitate și cafea delicioasă. Descoperă povestea lui în rândurile de mai jos.

1. De ce Artichoke Coffee?
Shop-ul se numește Artichoke fiindcă atât eu, cât și Alex, ne-am dorit un nume simpatic, dar care sa nu trimită cu gândul la cafea. Am vrut să deschidem un loc easy-going & friendly, unde cafeaua să fie foarte gustoasă, dar în care focusul să fie pe colaborările cu artizanii pe food & drinks.

2. Cum a pornit totul? De la idee până la implementarea conceptului?
Totul a pornit de la găsirea spațiului și adaptarea la cerințele lui. Am locuit în Londra aproape 5 ani și acolo am învățat că spațiul dictează foarte mult vibe-ul locului. Așa că după ce am găsit locul, am încercat pe cât posibil să integrăm ideile noastre - cafea de specialitate, cakes și alte produse făcute de artizani, precum și un design relaxat, plante și fotografie.

3. Ce este inedit la Artichoke Coffee? Care sunt noutățile pe care le aduce?
Ce credem noi că e simpatic la Artichoke e tocmai ideea asta de a lucra cu mici producători și artizani. Scopul nostru e să descoperim cât mai mulți oameni care fac lucruri cu pasiune în zona de food & drinks și să construim o comunitate faină împreună cu oamenii care ar avea aceleași interese.

4. Descrie în 3 cuvinte experiența Artichoke Coffee, așa cum o simți tu.
Easy-going, customer-oriented, friendly.

5. Ce fel de cafea pot savura oaspeții Artichoke Coffee?
Cafeaua pe care o servim este de la prăjitoria Olivo, din Cluj. Încercăm origini noi pe cât de des posibil. Momentan avem Columbia, varietate Castillo, produsă de The Cometa Family.

6. Ce îți dorești pentru Artichoke Coffee? Cum vezi localul în viitor?
Ideal ar fi ca Artichoke să construiască în timp această comunitate de oameni pasionați de diverse domenii - fie că vorbim de cafea, pâine cu maia sau fotografie. Și eu, și Alex am fost mereu interesați de domeniile creative și artizanat, așa că ne dorim ca Artichoke să fie despre asta.

7. Te rugăm să ne spui câteva cuvinte despre tine & pasiunea pentru cafea.
Pasiunea mea pentru cafea a început destul de târziu, atunci când aveam 24 de ani. Până atunci, nici măcar nu îmi plăcea cafeaua, însă am intrat într-un speciality coffee shop din Londra într-o zi, am băut un latte și mi-a plăcut incredibil de mult. De atunci, nu a trecut o zi în care să nu îmi beau cafeaua în aceste hipster coffee shops (cum îmi place să le numesc). Mi s-a părut mereu fascinant de observat atenția la detalii pe care o găsești în aceste cafenele, de la design-ul cool al spațiilor, până la cel al cardurilor de fidelitate. Cel mai interesant lucru mi s-a părut faptul că aceste coffee shop-uri reușeau să formeze comunități de oameni în jurul lor. Am cunoscut o mulțime de oameni interesanți mergând în aceste coffee shop-uri - de la barista super pasionați de ceea ce făceau, până la fotografi și designeri grafici. Îmi doresc să putem să construim același lucru și la Artichoke.

Facebook: Artichoke Coffee. București, Calea Victoriei Nr. 45