The Brewing Guide - Cum preparăm o cafea Aeropress

După cum v-am obișnuit, în fiecare număr al ziarului vom prezenta câte o metodă de preparare a cafelei. De această dată ne vom opri atenția asupra Aeropress-ului. Această metodă de preparare este apreciată pentru că e fiabilă, foarte ușor de folosit și produce o cafea aromată. Pentru cele mai bune rezultate, urmăriți cu atenție necesarul de ingrediente și pașii eaeropressnumerați mai jos. Ai nevoie de:

  • AEROPRESS
  • CÂNTAR
  • TERMOMETRU
  • MĂCINĂTOARE
  • TIMER
  • KETTLE
  • PALETA PENTRU AMESTECARE

Măcinătura optimă a cafelei pentru Aeropress este cu textura asemănătoare cu făina de porumb. O dată ce aveți la îndemână cele necesare, prepararea cafelei se desfășoară în felul următor:

Înkettlemacinacălzește apa. Lasă apa să fiarbă, după care las-o să se răcească timp de un minut. Temperatura pe care ne-o dorim este de 90-95 grade celsius.

Macină cafeaua. O porție de cafea aeropress înseamnă 15 gr de cafea prăjită pentru metode alternative.
aeropress-2

Pregătește Aeropress-ul. Scoate pistonul din cilindru și pune-l deoparte. Deșurubează suportul de filtru, pune înăuntru un filtru de hârtie, după care înșurubează-l la loc. Poziționează cilindrul deasupra ceștii de cafea, cu filtrul de hărtie in jos. Toarnă ușor o cantitate mică de apă, cât să umezești filtrul și să încălzești cilindrul.

cafea-macinata

timerAdaugă cafeaua. După ce cilindrul s-a încălzit, golește apa din ceașcă și așează din nou cilindrul în aceeași poziție. Dozează cafeaua măcinată în Aeropress – 15 g de cafea la 200 ml de apă.

Adaugă apa. Înainte de a turna apa în aeropress, pornește timer-ul. Toarnă 30 ml apă, amestecă puțin cu paleta, după care așteaptă 30 de secunde înainte de a adăuga restul cantității de apă.

extractie

 

Extracția cafelei. După ce ai turnat toată apa în cilindru, așteaptă încă 30 de secunde și montează cilindrul în piston. Apasă cilindrul în jos, până ajunge la zaț. Forța de apăsare trebuie să fie constantă, în așa fel încât extracția să nu dureze mai mult de 40 de secunde.