Yep 'n' Yo, o poveste despre cafea, unicorni și desertul lor preferat

Darian Ceica este Unicornul-Șef și fondatorul conceptului Yep ’n Yo, un loc plin de magie, în care produsele-vedetă sunt clătitele, acompaniate de pancakes, sucuri de fructe presate la rece și, desigur, cafea. Am stat puțin de vorbă cu el și am aflat povestea brand-ului cu unicorni, despre pasiunea pentru universul deserturilor și despre super espressorul lor, care face o cafea minunată!

Cum a pornit totul, de la idee până la implementarea conceptului, pentru Yep ’n Yo? Care este conceptul

Yep ’n Yo și de ce ați ales acest nume?

Yep ’n Yo - sau Yep! It’s funlicious, cum s-a numit inițial - s-a născut în urmă cu 4 ani din dorința de a duce direct în inima străzii spectacolul culinar al deserturilor delicioase și sănătoase. Totul a pornit cu o rulotă veche, din 1963, care era folosită pentru mici și bere pe la târgurile din Germania. Am recondiționat-o în sute de ore de muncă, ne-am făcut primul meniu și, fără nicio experiență prealabilă în domeniul HoReCa, am participat la primul festival cu mii de participanți, fiind unicul truck cu produse calde de mâncat.

Așa a început totul. Ne-am aruncat în vâltoarea industriei de alimentație publică fără nicio experiență și ne-am lăsat purtați de entuziasmul celor care ne-au vizitat și ne-au oferit aprecieri, sugestii, critici. Continuăm să învățăm împreună cu prietenii Yep ’n Yo și de la colegii de echipă, care sunt intr-o continuă competiție de îmbunătățire a produselor și serviciilor. Yep ’n Yo își propune să contribuie la restaurarea reputației unicornilor, crêpe by crêpe, și să dea lumii chef de viață prin bunătăți cu gust de copilărie, de joacă și de povești. Ne dorim să te lași purtat în Universul nostru de fiecare dată când ne vizitezi și să nu îți pese că atunci când mănânci un desert cu mâna, câteodata trebuie să te mai lingi și pe degete.

Numele nostru este un joc de cuvinte, care poate avea o însemnătate diferită pentru fiecare. Credem că este pur și simplu o stare de spirit a noastră, pe care am vrut să o transmitem mai departe prin acest nume. Unii poate se regăsesc în Yep, alții in Yo, dar cel mai important e că suntem o comunitate care apreciază spiritul liber, copilăria, joaca și numele este doar o poartă de intrare în universul și experiența Yep ’n Yo.

Spune-ne câteva cuvinte despre specificul meniului și despre cafeaua pe care o pot savura oaspeții Yep’n Yo.

Meniul nostru este unul care ne poziționează ca fiind un loc al deserturilor si al poftelor interzise, însă poți în egală măsură să mănânci o clătită sărată, echilibrată și sățioasă. Pregătim cu drag clătite dulci, sărate, american pancakes cu umpluturi preparate chiar în bucătăria noastră - cum ar fi caramelul, crema de vanilie și dulce de leche - dar folosim și ingrediente din comerț, care ne-am asigurat ca respectă un standard înalt al calității.

Meniul este completat de sucuri naturale obținute prin presare la rece, în combinații care credem că ne definesc.

Pentru a da o notă cu totul aparte experienției culinare din universul deserturilor, am ales să servim o cafea specială. Blendul Unicornului este un mix de boabe de origine Etiopia și Brazilia, gândit special pentru noi de Olivo Coffee Roasters. Cu ușoare note de alune de pădure, gustul cafelei acompaniază cu brio combinațiile inedite ale clătitelor noastre.

Vorbește-ne puțin despre espressorul cu ajutorul căruia preparați cafeaua.

Espressorul nostru este un La Marzocco Linea Classic cu un grup, primul de acest tip din Cluj. Este foarte fiabil, chic, iar prin liniile sale curate, se integrează de minune în spațiu! În curând va primi o nouă înfățișare, ca să fie și mai mult pe placul Unicornilor! Îi mulțumim pe această cale Teodorei de la Open Bar Coffee Machines Sales & Service, pentru tot suportul oferit în alegerea espressorului și implementarea lui.

Espressorul este cel care dă tonul fiecărui început de tură. Ziua începe pentru noi de fiecare dată cu o verificare a parametrilor de funcționare și degustarea specialităților de cafea din meniu și încercarea de a trece din zona de latte art abstract la ceva mai concret.

Ce iți dorești pe viitor? Cum vezi evoluția brand-ului Yep ’n Yo?

Ne dorim ca pe viitor, Yep ’n Yo să reprezinte locul în care vin să se întâlnească oameni cu bucuria de a fi acolo, de a avea o familie și mai mare de unicorni cu multe idei șugubețe și să ne perfecționăm aptitudinile de latte art.